Lehdet

Julkaisuja voi tilata tilauslomakkeen kautta.

Nokia ennen ja nyt 2022-23 kotiseutulehti, 2022
Entisestään luettavammaksi taitoltaan hiottu lehti, sisällöltään monipuolinen lukupaketti on saatavillasi.
Myyntipaikat näet etusivulta ja toki voit lehden tilata myös netin kautta (postikulut veloitamme).
Sisällöltään lehti tarjoaa näkökulmia moneen nokialaiseen asiaan: luontokohteisiin, tunnettuihin ihmisiin,
rakennettuun ympäristöömme, Nokian historiaan tai hyvinkin ajankohtaisiin asioihin ympärillämme.
Eikä kepeää Nokian Nimivisaakaan ole unohdettu. Lehden viimesivuilta näet, ettei seuramme ole aivan
laakereillaan levännyt ns. koronavuosinakaan.
Hanki siis oma kappaleesi; tuttujen myyntipaikkojen (Eveliinan Talo, Siison, Prisma) lisäksi lehti on
myynnissä nyt myös Siuron Lähikaupassa.
Kotiseutulehti on mainio pikku lahja ja tuliainen kaikille Nokian ystäville.
Hinta 15,00 €
Jäsenille 12,00 €
(jäsenetuhinta vain postitse toimitettaessa)
Nokia ennen ja nyt XVI -kotiseutulehti, 2020
Taitoltaan uudistunut kotiseutulehti on entistä helppolukuisempi, ilmeeltään kevyempi. Sisällöltään yhä täyttä asiaa monipuolisesti kotikaupunkimme elämää kuvaten. Tästä päivästä esimerkkinä kirjasto- ja kulttuuritalo Virrasta kertova artikkeli, puhumattakaan Satu Cozensin hauskasta näkemyksestä Virran tarjoamista palveluista. Teollista perinnettä emme ole unohtaneet tässäkään lehdessä, mutta rakkauttakin sivuilta löydät. Rakkautta, ei vain kotiseutuun, minun Nokiaani, vaan miehen ja naisen välistä – Ida Alastalon rakkauskirjeitä sivulta 26. Onpa siellä nokkela Nokia-visakin ja näköala Nokiaan, aivan Nokian huipulta: nuohoojamestari Risto Aarni piipun nokassa sivulla 72. Nouda oma lehtesi Eveliinan Talosta tai Siisonista. Päätoimittaja Anne Haapalaisen johdolla koottu lukupaketti on mitä mainioin myös lahjaksi ja tuliaisiksi kaikille Nokian ystäville.
Hinta 15,00 €
Jäsenille 12,00 € (jäsenetuhinta vain postitse toimitettaessa)
Nokia ennen ja nyt XV -kotiseutulehti, 2018
100 sivua monipuolista kotiseutuasiaa ajalta ennen ja nyt. Esimerkiksi 120-vuotiaan Suomen Gummitehtaan tarinaa, diplomaatti Hannu Himasen artikkeli, miten nokialaiset siivet kantoivat maailmalle tai taivalkuntalaisen näyttelijä Ilkka Koivulan haastattelu. Vielä pitää mainita kuvaus Nokian satsaus kiertotalouteen Eco3-hankkeessa, ajankohtainen juttu aivan tästä päivästä.
Lehti on taas ulkoasultaan korkealaatuinen ja taitoltaan miellyttävä lukea. Päätoimittajana edelleen Anne Haapalainen.
Hinta 15,00 €
Jäsenille 12,00 €
Nokia ennen ja nyt XIV 70V JUHLAJULKAISU, 2016
V. 2016 julkaistu juhlanumero seuran täytettyä 70 vuotta. Lehdessä painottuu nokialainen teollisuusperinne, jonka tallentaminen on seuran toiminnan keskiössä. Onpa tarinaa laajemminkin; tohtori Matiskaisesta, siirtokarjalaisten asuttamisesta tai Panu Rajalan artikkeli Minna Craucherista ym.ym. Nykyaikaa edustaa vaikkapa Nokia räpin sanat ja onpa lehdessä kiintoisa Nokia-aiheinen sanaristikkokin. Tämä 132-sivuinen lukupaketti tarjoaa varmasti uutta ja kiintoisaa tietoa kotiseudustamme jokaiselle. Päätoimittajana Anne Haapalainen.
Hinta 15,00 €
Jäsenille 12,00 €

Kylänmetsästä Kaakkurijärviin, 2014
Tarinoita ja historiaa Nokialta Porintien pohjoispuolisilta alueilta rajautuen Pinsiöön. Tämä metsistä ja lukuisista järvistä koostuva alue tunnetaan nykyisin Kaakkurijärvien alueena. Tämä 12-sivuinen julkaisu kertoo sanoin, kuvin ja kartoin tarinaa mm. Kirkkopolusta ja Heinätiestä. Julkaisu opastaa suunnistuksen harrastajia ja muita alueen virkistyskäytöstä kiinnostuneita maastoon, reitteihin ja alueen historiaan. Julkaisun on toimittanut Jaakko Hartman.
Hinta 5,00 €
Nokia ennen ja nyt XIII, 2014
Vuonna 2014 julkaistu numero. Asiaa mm. nokialaisen lähikaupan muodonmuutoksesta, sotaa-ajan arjesta ja Nokianvirran vaiheista. Lehdessä myös artikkeli ”Kotiseutua pyörän selästä”. Lisäksi lapsuutensa Nokiasta tarinoivat Markku Aro ja Lauri Salminen. Päätoimittajana Anne Haapalainen.
Hinta 10,00 €
Jäsenille 8,00 €
Nokia ennen ja nyt XII, 2012
Nokia ennen ja nyt julkaistiin v. 2012. 62-sivuinen tietopaketti sisältää tarinaa mm. Paunun bussiliikenteen vaiheista Nokialla ja Taivalkunnan Jutilasta, jota isännöi kotiseutuyhdistyksemme perustaja Arvo Jutila. Lehdessä on myös artikkeli Pinsiön kylän aktiivisesta musiikkiharrastuksesta. Päätoimittajana Vuokko Suuniittu.
Hinta 10,00 €
Jäsenille 8,00 €

Nokia ennen ja nyt X, 2008
Lehden 10. numero on vuodelta 2008. Lehden sivuilla kerrotaan mm. kesäkisojen perinteestä, Taivalkunnan kylistä ja taloista sekä muutoksen tuulista Pitkäniemessä. Päätoimittajana Vuokko Suuniittu.
Hinta 10,00 €
Jäsenille 8,00 €
Nokia ennen ja nyt , 2000
HUOM! Painos loppu, mutta lehti luettavissa Nokian kirjaston kotiseutukokoelmassa!
Vuoden 2000 kotiseutulehti on saanut kanteensa kuvan Nokia-yhtiön jugendtyylisestä konttorirakennuksesta. Vaikka lehti saatteleekin kotiseutuharrastajia uudelle vuosituhannelle, katsoo se myös taaksepäin nimensä mukaan. Numerossa kerrotaan mm. tunnetusta kirjailijasta, Elsa Tervosta ja kuvataan Pyhäjärven vilkasta laivaliikennettä. Vuokko Suuniittu ja hänen toimituskuntansa on tämänkin lehden toimittanut.
Hinta 10,00 €
Jäsenille 8,00 €
Iso Nokia
HUOM! Painosta jäljellä enää pari lehteä. Tämäkin lehti luettavissa Nokian kirjaston kotiseutukokoelmassa!
Nokia-Seura ja Siuro-Seura kokosivat tämän 64-sivuisen kotiseutulehden, paremminkin tietopaketin, yhteistyössä vuonna 1985. Lehdessä on lukuisia artikkeleita, jotka kertovat elämästä Nokialla, tunnetuista henkilöistä ja tapahtumista. Julkaisu sisältää Eero Järvensivun keräämiä sananparsia. Iso-Nokia on Vuokko Suuniitun toimittama.
Hinta 8,00 €
Jäsenille 6,00 €